Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


Sidebar

Obsah manuálu

prirucka_uzivatele:system_zamykani

Systém zamykání

Systém zabraňuje editaci jednoho (shodného) záznamu dvěma uživateli. Nedojde tak k situaci, kdy by si navzájem přepisovali údaje. První uživatel, který začne záznam editovat, ho uzamkne. Na tuto situaci upozorňuje ikonka zámku v přehledu (seznamu). Po najetí kurzorem na ikonku se zobrazí jméno uživatele, který záznam edituje. Pokud by se pokusil záznam editovat, zobrazí se mu varování a pasivní formulář (detail), který nelze editovat.

Záznam se odemkne po uložení, nebo pokud uživatel ukončil aplikaci (odhlášením, zavřením prohlížeče) a neuložil záznam, tak po určité časové době (v rámci minut).

Systém zamykání podporují jen některé záznamy, u kterých se předpokládá víceuživatelský přístup.

Ukázka zamčeného záznamu

prirucka_uzivatele/system_zamykani.txt · Poslední úprava: 11.04.2013 15:18 autor: Internetové obchody

Nástroje pro stránku